Despre Fantastic English

  /  Despre Fantastic English

Despre noi

Fantastic English este o școală de limbă engleză pentru tineri și adulți, cu predare online și cu lecții fizice în orașul Chișinău, Republica Moldova. Până în anul 2022, cursurile școlii au fost absolvite de peste 20.000 de studenți.

Istoria școlii

Școala de limba engleză Fantastic English a fost fondată la 23 februarie 2015, de către Margarita Druță și Constantin Nedelcu. Instituția a oferit de la bun început cursuri de engleză generală conversațională pentru tineri și adulți, conform Cadrului European Comun de Referință pentru Limbi, oferind cursuri de la nivelul Începător A1 până la nivelul Avansat C1. Pe lângă acestea, Fantastic English a organizat cursuri de pregătire pentru examenul TOEFL IBT, cursuri de pregătire pentru Bacalaureat la limba engleză, dar și cluburi conversaționale de weekend.

Din 2015 până în 2018, instruirea studenților a fost organizată exclusiv cu prezență fizică în orașul Chișinău, Republica Moldova, iar din 2019, cursurile școlii au devenit disponibile în regim online, pentru cei care aleg să învețe engleza la distanță.

În noiembrie 2018, școala Fantastic English a lansat proiectul ”Rita Engleza” pe platformele online Instagram și Facebook. Inițiativa a avut drept scop să ofere gratuit cunoștințe de limbă engleză zilnic, tuturor celor interesați, indiferent de punctul geografic în care se află.

Primul curs online oferit studenților a fost ”All English Tenses, creat de către Margarita Druță și echipa Rita Engleza”. Ciclul de lecții ajută studenții să sistematizeze informația despre toate timpurile verbale în engleză. Acesta numără până în prezent peste 1000 de absolvenți.

În septembrie 2020 a fost lansat cursul de pregătire pentru examenul internațional Cambridge (FCE și CAE), care este destinat studenților ce intenționează să meargă la studii peste hotare, vor să fie eliberați de examenul de Bacalaureat la limba engleză cu nota 10, sau celor care vor să-și certifice nivelul de cunoaștere a limbii engleze la nivel internațional. În acest fel, din 2020, Fantastic English oferă cursuri de pregătire la cele două mari examene internaționale: TOEFL IBT și Cambridge.

În decembrie 2020 echipa Rita Engleza a lansat cursul online ”Beginner cu Rita Engleza, care este destinat începătorilor ce nu au studiat engleza sau celor care au nevoie de cunoștințe de bază. Absolvenții acestui curs obțin capacitatea de a formula propoziții simple la timpul prezent, trecut și viitor, și se pot descurca în diverse situații cotidiene cum ar fi călătoriile sau la job. Ciclul de lecții este o premieră pe piața de profil din Republica Moldova și România, oferind posibilitate studenților să învețe din orice colț al lumii, la orice oră, cu opțiunea de a reveni la oricare lecție a cursului fără contabilizarea vizitelor. Facilitățile sunt garantate de platforma online, unde sunt plasate cursurile înregistrate. Cursul ”Beginner cu Rita Engleza” numără peste 2000 de studenți din toate colțurile lumii.

În februarie 2022 a fost lansat și cursul Elementary cu Rita Engleza, care e destinat studenților cu nivelul de engleză A1. Absolvenții acestuia pot înțelege limba engleză folosită în 70% din cazuri și situații reale.

În ianuarie 2020, proiectul “Rita Engleza“ își începe activitatea pe platforma YouTube, unde urmăritorii primesc săptămânal acces la un nou video educațional, gratuit. Un an mai târziu, videourile educaționale ”Rita Engleza” au fost lansate și pe TikTok. În august 2022, canalele de pe rețelele de socializare marca ”Rita Engleza” adună o audiență de peste 1 000 000 de urmăritori activi, pe cele 4 rețele sociale – Instagram, Facebook, YouTube și TikTok, urmăritori ce învață zilnic și gratuit.

Formatul de studii

Procesul de studii începe cu determinarea nivelului de engleză a studentului de către examinatorul școlii, printr-un interviu și un test de engleză. Ulterior, acesta este înscris într-o grupă de studii în conformitate cu nivelul stabilit, primind și toate materialele digitale necesare.

După finalizarea cursului, studentul primește un certificat de absolvire, autorizat de Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova și de Agenția Națională de Asigurare a Calității în Educație și Cercetare.

Cursuri de engleză pentru începători și avansați